Clergy Message

Христос се роди драга браћо и сестре!

           Поздрављамо Вас у ово благословено време када се постом и молитвом припремамо за благе и радосне Божићне дане и Празнике. Време поста је прилика да посном храном и умереношћу васпитавамо своје тело, а делима милосрђа, љубављу и стрпљењем обогаћујемо свој карактер и душу. Никада не заборавимо да по мери и снази жртве на коју смо спремни примамо благослов Божији и радост у срцу коју нам доноси Велики Празник Рођења Христовог-Божић.

           Овом приликом желимо да се захвалимо свима који су добром вољом, учествовањем на Богослужењима и сваком врстом доброчинства помагали нашу парохију, а уједно Вас молимо да тако наставите и у будуће. Подстичемо Вас да испред свега ставимо Литургијски живот, јер наша будућност искључиво зависи од нашег духовног стања и расположења, а онда ће нам се, како то каже Господ наш Исус Христос, све остало придодати.

           Поред осталих активности, наша парохија Вазнесења Христовог, као и до сада, припрема прославе великих Црквених Празника и дочека међународне и Српске Нове године. Својим присуством и доласком јачамо нашу заједницу, јер чешћим дружењем и сакупљањем на једном месту смањујемо географску и духовну удаљеност једних од других. Приоритет није само у садржају нашег дружење, него да се сакупимо и да смо заједно, да у овој далекој земљи једни са другима делимо нашу радост и тугу, те да нам наша Парохија буде први и најважнији Дом - Дом Очев, место молитве, одмора, благостања, а за млађе генерације место сигурности. Стога Вас молимо да оптимистички, са вером, у нашу Цркву долазите у свим приликама, у што већем броју, јер ваше присуство и долазак је највећа помоћ. Све службе и активности се организују и догађају због народа Божијег и спасења свих чланова заједнице, што је и крајњи циљ нашег живота.

јеромонах Јован Бабић                                                                                   ПРАЗНИК РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ 2013                    

Free business joomla templates